Naturvidenskabelige foredrag!

 Vi vil på Bavnehøj sende nogle af de offentlige foredrag, der afholdes på Århus universitet og transmitteres live til gymnasier, forsamlingshuse, biografer og borgerhuse rundt i landet. Foredragene henvender sig til alle interesserede borgere uanset alder……. Kom i god tid!     Gratis adgang!

       Der bliver mulighed for at købe øl og vand i pausen.

 Foredrag tirsdag den 19. februar

 

Vores nydelsesfulde hjerne

 Forelæser: Professor i neuroscience Morten L Kringelbach,

 Hør om hvordan forskningen i nydelse og begær ved hjælp af hjerneskanninger og computermodellering kan være en nøgle til at forstå hvordan vores hjerne er indrettet og hvordan vores livskvalitet kan forbedres.

 Foredrag tirsdag den 12. marts

 

Ny teknik afslører hvalernes skjulte liv

 Forelæser: sansebiolog Peter Teglberg Madsen 

 Tag med verdens mindste hval, marsvinet, på jagt i danske farvande og prøv at forstå hvordan en kaskelothval holder vejret i to timer.Og hør hvordan hvalerne, hvis forfædre var landdyr tæt beslægtet med nutidens grise, har tilpasset sig livet i vand.

 Foredrag tirsdag den 19. marts

 

Vores urolige klode

 Forelæser:  geofysiker Bo Holm Jacobsen

 Trods vor magt over naturen udgør jordskælv og tsunamier stadig voldsomme og uforudsigelige trusler mod liv, ejendom og infrastruktur. Men jordskælv holder også Jordens overflade ung, frugtbar og oven vande og afslører detaljer om Jordens dybe indre.

 Foredrag tirsdag den 9. april

 

Når fysikkens stråler helbreder

 Forelæser: medicinsk fysiker Kari Tanderup 

 Hør om fysikken bag at stråler kan slå kræftceller ihjel og bidrager til at mange af os nu overlever kræft. Hør om den store, nye danske accelerator som fra 2019 tilbyder danske kræftpatienter avanceret og mere skånsom strålebehandling med partikelterapi.

 

 Se mere på www.scitech.au.dk/foredrag

 

 Aktivitetscenter Bavnehøj, Bavnehøj 19, 8766 Nr. Snede www.aktivitetscenterbavnehoj.dk