Højskoledag på Østervang i Klovborg 20. marts 2019

 

Foredrag ved Ivar Brændgaard: ”Et levet liv set i bakspejlet”

 Fra roehakker over sprogofficer til højskoleforstander og senere TV-direktør, pensionist og endelig sognepræst

 Ivar Brændgaard

 Jo ældre man bliver, desto mere klart kan man se sit liv i bakspejlet. Jeg finder ud af, at jeg ikke har nået meget i kraft af mig selv. Er livet et rent lotterispil, eller er det påvirket af mange andre menneskers beslutninger, eller er det Guds finder, der driver et menneske rundt i manegen?

 Mit liv blev formodentlig allermest påvirket i juni 1864, allerede små 100 år før jeg selv blev født. Hør en af mine oldeforældres historie.

 En lærer i Hurup blev som KFUM-leder en rollemodel for mig og mange andre unge, som gav vore liv retning. Han fostrede en drengedrøm i mig, som senere gik i opfyldelse.

 En sidste øjebliksindsigt på 15 minutters vild inspiration fik mig gennem nåleøjet til forsvarets sproguddannelse. Det ændrede mit liv. Denne intense uddannelse gav mig en selvtillid, som jeg bestemt ikke havde med mig fra Thy.

 Jeg var fat besluttet på at blive præst, men en anden bestyrelse kom først, og jeg gik lige fra eksamensbordet til en højskoleforstanderstilling, selvom jeg aldrig tidligere havde sat mine ben på en højskole.

 En mærkelig indskydelse fik mig til at søge stillingen som TV-direktør for den regionale TV- station TV MIDTVEST. Mod alle odds fik jeg stillingen. Fra første dag var det op ad bakke, men jeg fik 28 spændende år i billedfortællingens tjeneste. 

 Nu er jeg utilpasset pensionist og ind imellem fungerende sognepræst, så min præstedrøm og min uddannelse endelig kan blive virkeliggjort.

 

Foredrag ved Anders Legarth Brødsgaard: Pilsgrimsvandring El Camino

 

Hvad får mennesker til at gå 800 km vandring fra en lille sydfransk by St. Jean Pied de Port og frem til Chatedralen i Santiago de Compestella. Og for nogle yderlig 100 km vandring ud til havet ved Finisterra.

 Kom og hør en rigtig ”vandrehistorie” hvor Anders vil berette om sin Pilgrimsvandring på ca 900 km. Oplev hans historie på, hvad det er der sker på sådan en tur, både for krop og sjæl. Det bliver en humoristisk, varm og indlevende vandrehistorie på flere niveauer.

 For Anders var det en åndelig, mental og fysisk meget spændende rejse.

 

Caminoen

Siden middelalderen er den spanske pilgrimsrute Caminoen blevet regnet som en af de vigtigste kristne pilgrimsruter. Navnet Caminoen dækker over mange veje, der fører til den nordvestspanske by Santiago de Compostela.
Ruten kaldes også Jakobsvejen efter disciplen Jakob, Spaniens skytshelgen, der menes at være blevet begravet i Santiago de Compostela. Santiago

Betyder da også Sankt Jakob
Inden for katolicismen regnes Caminoen som en af de tre vigtigste pilgrimsruter, sammen med ruterne til Rom og Gravkirken i Jerusalem.

 

 

Kim Larsen fortolker: Ole Gas

  

Først tror du, det er Kim Larsen - så tror du det er løgn!”.

Sådan lyder det gang på gang fra publikummer, der har oplevet Danmarks mest efterspurgte Kim Larsen fortolker:

 Gasolin, Bellami eller Kjukken, kan Ole Gas hele repertoiret og tager publikum med “down memory lane” på den smukkeste musikalske rejse.

 Så læg Tante Olgas briller og tag en tur ned ad ”Rabalderstræde”, gå en tur over ”Langebro” med ”Susan Himmelblå” eller tag ”familien i skoven”. Der er en dyb respekt, ja næsten kærlighed, til Kim Larsens sange, når Ole Gas forKim Larsen synger: ”Masser af succes…”, og det passer også på Ole Gas, der i mange år har levet af at synge Kim Larsen sange, så man skulle tro, at det var gavflaben selv. Om det er sangene fra tiden med tolker hele Danmarks uofficielle nationalskjalds sange.

 

Dagen er med fuld forplejning ekskl. drikkevarer

         Deltager pris er 300.00 kr. som betales på dagen

         Kan benytte MobilePay 87100

          Tilmelding senest den. 14. marts til:

                 Solveig tlf. 29622205

                 Krista tlf. 40935278

                 Linda tlf. 61706603

           Eller mail: aktivbavnehoej@gmail.com

           Alle er meget velkommen til at deltage!

 

 

         Vi glæder os til, at være sammen med jer!